Reiseblogg fra Travellerspoint

学校生活

Nå har jeg vært lærer i en måned og snart en uke. Jeg liker barna og barna liker meg. Skjønt at det kan være en overdrivelse på noen punkter å kalle de barn, da mine elver er alt fra 16-18 år gamle. Men i henhold til oppførsel vil jeg kalle dem barn, kinesiske 16 årringer er meget umodne og det motsatte kjønn er den værste fiende på alle punkter. Hvis noen skulle stusse over at elevene mine er fra 16-18 år i og med at jeg bare underviser på senior 1, har det den enkle forklaring at det kinesiske skolesystemet er noe annerledes enn det norske. Det er uvisst hvordan det er mulig at de har ulik alder, men det har de i allefall.
Bizzi lærer

Bizzi lærer

Jeg har 18 klasser med cirka 60 elever i hver klasse som vil tilsi 1080 elever totalt. Det er naturlig at jeg liker noen klasser bedre enn andre. Forløpig har class 22 utmerket seg som noen små djevler. De toppet denne kåringen fredag for to uker siden, da de nektet å høre på meg, og de fikk et heller ublidt møte med laoshi L'Orsa. Som førte til at de ikke turte å si noe resten av timen og satt som noen tente lys. Lyset som strømmet ut av øynene deres signaliserte ikke glede, heller frykt. Da jeg kom inn i klasserommet på fredag hadde de skrevet dette på tavlen. Love

Love

En klasserepresentant av noe slag reiste seg opp og beklaget klassens oppførsel forrige uke. Han lurte på om jeg kunne tilgi dem, for de var veldige taknemlige for å ha en "foreign friend". Det hele kuliminerte med at jeg fikk en flaske med appelsin og annanas juice. Dette smeltet selvfølgelig et ungt lærerhjerte og vi er nå perlevenner hele gjengen. Jeg vet ikke helt hva som overrasket meg mest, unskyldningen eller det faktum at han sa det hele på engelsk som var forståelig! Denne eleven har aldri åpnet munnen i timen, og har enten ristet på hodet eller dødd av flauhet de gangene jeg har prøvd å kommunisere med han.

Den siste uken har jeg introdusert invitasjon, der en av aktivitetene har gått ut på at de skal lage en telefonsamtale i grupper på fire, der to personer inviterer hverandre til en aktivitet. Jeg har vært strålende fornøyd med innsatsen til elevene, de gjorde faktisk det jeg ba dem om! Etterpå har noen utvalgte fått lov til å fremføre herligheten foran klassen, mens de sitter på stoler rygg mot rygg for å gjøre det hele så autentisk som mulig. Meget kreativt, da det er et konsept jeg har klekket ut helt på egenhånd. Som tidligere nevnt var innsatsen upåklagelig, som har ført til en del latter både fra meg og elever.

1. I was wondering if you wanted to come with me to USA, to move in to the white house.
2. The white house in Washington?
1. Yes.
2: That's not the White house, it's the black house.
1. I'm sorry, my mistake. When we move in there it will be the yellow house.
2. You are cleaver. See you in Washington.
1. Yes, bye

1: Hey, do you wanna be my first lady?
2: Why?
1: Because my name is Xi Jinping, and I've just become the Chinese president.
2: Yes, please. That sounds lovely. When are we moving to Beijing?
1: Great! Tomorrow, met me at the school gate at 11. pm

Class 32

Class 32

Det første bidraget kom fra Class 32. En veldig livlig og morsom klasse. Som ble utrolig fasinert av en liten tegnefilm jeg viste om påskeharen. Han ene lurte på hvor "the easterbunny lives", og da sa jeg at det er oppdiktet akkurat som julenissen. Han ble stående som det største spørsmålstegnet, håper virkelig ikke jeg ødela noen barnslige illusjoner.... Man vet aldri hvor modne kinesiske tenåringer kan være.

Skrevet av superhanske 03:49

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn