Reiseblogg fra Travellerspoint

Laoshi L'Orsa ruller videre

Det å være lærer har merkelig nok blitt en hverdagslig affære her i Kina. To uker har blitt brukt på å lære bort en sang til mine noe tonedøve elever. Jeg valgte Call me maybe av Carly Rae Jebsen. Den herlige sang med video
Call me maybe?

Call me maybe?

Dette syntes jeg var en strålende ide med tanke på kinesiske elevers ellers rimelig travle hverdag. Jeg var ikke klar over hvor mye jeg kom til å hate den sangen i ettertid. I utgangspunktet var det ikke yndlingssangen, men det forholdet vi har nå kan sammelingnes med kineseres forhold til bordmanerer. Altså ikke eksisterende. Men vi hadde det gøy med dansing og synging. Har til og med fått flere komplimenter for min sangstemme. Ikke ofte jeg motar den slags luksus, så jeg tar imot alt med åpne armer.

Etter to herlige uker med sang og morro var det på mandag tilbake til virkeligheten og det var bank og penger som sto på timeplanen. Ikke fult så spennende, men som den engasjerte engelsklæreren jeg er gikk det nok greit denne uken også. Timens høydepunkt for elevene var helt klart da jeg hadde med dollar og kroner inn i klassen for å vise frem. Da fikk jeg mitt livs bakoversveis. Jeg har to 20 kroninger med hjemmefra som jeg sendte rundt i klassen slik at de kunne få ta en titt. Som kjent er det et bilde av kong Harald på baksiden av 20 kroningene, noe en av mine elever påpekte. Is this Harald? Forbløffet over hans kunnskap stotret jeg frem et yes. Hvorpå han fortsatte. Og lurte på hva konen til sønnen til kongen het. Jeg svarte Mette Marit. Hvorpå han svarte: She is very beautiful, her son Marius (selvfølgelig med merkelig kinesisk uttale på norske navn) is very handsome. Jeg hadde mitt livs beste øyeblikk som lærer! EN KINESISK 16 ÅRRING SPURTE OM DEN NORSKE KONGEFAMILIEN. ER DET I DET HELE TATT NOEN UTENFOR NORGE SOM HAR KUNNSKAP OM DETTE? JEG ELSKER GUTTEN.

Bank og penge timene mine har gikk rimelig feilfritt. Men nå er det søndag igjen, og imorgen venter atter en mandag. Hvilket betyr at jeg må planlegge en ny time og som er forklaringen på denne plutselige blogglysten. Hva skal jeg gjøre imorgen? Fortsette med penger og bank, er nok svaret. Stakkars elever. Lesson planning

Lesson planning

Her poserer jeg sammen med Jackson, Harald og Arne Birkeland. Elevene har lurt på hvem mannen på 200 lappen er, slik at Arne har forandret seg til Arrnee med engelsk uttale. De lurte på hva han var berømt for, hvorpå jeg svarte at han var forsker. Selvfølgelig kom oppfølgingsspørsmålet: Hva forsket han på? Jo, han forsket på nordlys. Ønsker alle som skal forklare nordlys til kinesere lykke til. Hatten på bilde er forresten mitt nyeste innkjøp. En papirhatt som utvider seg, dermed er det den eneste hatten jeg har funnet i Kina som faktisk passer. Meget fornøyd.

Vil også meddele at min leppe er tilbake til normalt etter et uheldig myggstikk for noen uker siden. Myggstikk

Myggstikk

Botox skal visst være billig i Kina, lurer på om jeg skal ta meg en tur til "The one and only good beauty hospital in Hefei" for å få fyldige lepper en gang for alle. Vet ikke helt om det er navnet på klinikken eller en slu markedsførings strategi.
Mr. Chemistry Teacher

Mr. Chemistry Teacher

Burde kanskje spørre denne karen om hjelp. Jeg husker ikke navnet hans, beklagelig nok. Slik at han går under navnet Mr. Chemistry Teacher. Blir litt dumt å spørre etter 2 måneder: Du, hva var det egentlig du het igjen?

Skrevet av superhanske 05:26 Arkivert i Kina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn