Reiseblogg fra Travellerspoint

Shenyang!

Første helgen i juni ble tilbrakt i Shenyang. Nord i Kina. Der jeg besøkte Hanne, og Hanne united var nok en gang united. En helg fullspekket av diverse festlige opplevelser. Det hele startet på flyturen opp til de nordligere breddegrader.

Jeg setter meg på flyet uten større tumuluter og tar frem min meget spennende Mao biografi. (Takk til min kusine Henriette for en strålende gave) Begynner å lese da sikkerhets presentasjonen begynner. De gjør den først på kinesisk som er naturlig siden det er et innenriks passasjerfly stappfult av kinesere. Så begynner den på engelsk. Jeg har flydd et par ganger før, så jeg vil si jeg er rimelig sikker på hva som eventuelt kan skje ved en kræsj, hvor oksygenmaskene kommer ned og hvor nødutgagene er. Før en flyvertinne kommer og prikker meg på skulderen i med en markant og irritert finger. Hun ber meg følge med for de gjør det på engelsk KUN for meg. Det er greit, og jeg klapper igjen boken for å følge med.

Etter en koslig flytur ankommer jeg endelig Shenyang og gjensynsgleden er stor for begge Hanner. Det var hyggelig å møte hennes engelske venner som har omtalt meg som en fantasivenn Hanne har funnet på. DSC_2212

DSC_2212

Helgen ble brukt til særs lite sightseeing dagtid da det ble prioritert på kveldstid. Hanne har vært veldig heldig med plasseringen sin, hun bor MIDT i Shenyang med alverdens goder rett utenfor døren. Det eneste som kan trekke litt ned er at hun bor inne på skoleområdet og skoleklokken ikke blir skrudd av i helgen. Slik at vi hadde gleden av å høre den herlige melodien hele morgenen fra rundt 8. For i Kina har de ikke klassiske ringeklokker, men de har en koslig melodi. Hvis det er stemning for det kan jeg godt lage en videoblogg der jeg synger melodien fra min egen skole!

Ikke minst bor Hanne i midten av en by, men i midten av den byen er det Kinas største Mao statue. Når det er Kinas største Mao statue regner jeg med at det er verdens største Mao statue. Kult å ha krysset det av min ikke eksisterende bucket list. ,

,

IMG_3769

IMG_3769

IMG_3773

IMG_3773

Den var jeg så glad for å se, slik at det fortjener hele tre bilder! Til Hannes store glede lirte jeg av meg diverse Mao facts hele oppholdet. Er snart utlært på Mao, om mulig, har kun 50 siders lesning igjen av en 500 siders Mao murstein.

Stay toned. Selv om jeg er engelsk lærer har jeg ikke peiling på hvordan det staves. Men uansett, iløpet av morgendagen kommer det et heidundranes innlegg om Xi'an der jeg tilbrakte dragebåt festivalen. Mer om det imorgen, nå er det tid for en pliktoppfyllende lærer å legge seg.

Skrevet av superhanske 07:35

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn