Reiseblogg fra Travellerspoint

Fjernundervisning

Torsdagen gav ordet fjernundervisning en helt ny betydning og gjorde meg historisk. Regner med at en av mine lesere har et like like innholdsløst sosialt liv som meg og dermed tråler de fleste nettaviser hvert 15 minutt. Hvis det skal være tilfellet regner jeg med at man kom over Denne vidoen Kult opplegg og meget fascinerende. Jeg hadde gjort nødvendige psykiske forberedelser med å komme inn til klasse 34 med min stinkende lesson plan, grunnet planleggningsangst. Planen var å snakke om drømmer og den slags vrøvl. Min heidundranes punchline på slutten av timen er: As you understand we can dream of anything in the whole world. Everything is possible, and no one can take your dreams away. Tror elevene mine begynner å kjenne meg nå, for som regel er reaksjonen brølende latter.
Følger spent med

Følger spent med

Fjernundervisning

Fjernundervisning

Denne gjengen her brølte derimot ikke av latter, de satt og fulgte spent med. Hvert klasserom har en TV, og jeg har lurt på i fire måneder hva som egentlig var formålet med TVene. Nå fikk jeg endelig svaret. Første gang jeg har sett dem i bruk. Ikke bare var fysikkundervisningen fascinerende, som jeg forøvrig ikke forsto et pøkk av, som vanlig. Det som fascinerte meg mest, var elevenes fascinasjon og evnen til å leve seg inn i en direktesendt TV sending. De hysjet på hverandre hvis noen snakket og du kunne høre en knappenål falle. På TV sendingen var det også en haug stappet inn i et auditorium som til stadighet hadde muligheten til å stille spørsmål til astronautene. Denne haugen inne i auditoriet klappet også når astronauten gjorde noe kult. Det samme gjorde mine elever! De klappet som jeg aldri har sett noen klappe før. KULT.

Det var en hendelse som ledet oppmerksomheten deres bort fra skjermen, og forøvring resten av klasserommene sin oppmerksomhet bort fra skjermen. Mitt skrik. Jeg satt på krakken jeg hadde blitt tildelt i døråpningen med perfekt vinkel til TVen, ante fred og ingen fare. Da en lærer, som jeg ikke vet hva heter eller underviser i som til stadighet slår av en prat på kinesisk selv om jeg ikke forstår bæret av hva sier og generelt bare er på kontoret mitt, kommer bakfra og drar meg av krakken. Min reaksjon var et høyt skrik før jeg ender på gulvet. Halvparten av elevene knekker sammen i latter, mens den andre halvparten irritert hysjer på meg, den ukjente læreren og sine klassekamerater. Festlig insident.

Utifra mine egne beskrivelser av mine lærer kvalifikasjoner og forberedelser kan jeg framstå som en bedriten lærer. Jeg liker å tro at det ikke alltid er tilfellet. Forrige uke hadde jeg en heidundranes plan som krevde minimalt med arbeid fra meg og elevene elsket det! De skulle lage sine egne fiktive land, for så å presentere det for klassen. Hadde utrolig mange gode og ikke minst strålende resultater. Bare de kjære søte små får litt tid på seg, og det involverer tegning blir de så kreative som bare det. Naruto

Naruto

Her har vi en av mine favoritter, kjære Naruto, i aksjon. Da jeg tok dette bildet hadde han akkurat bedt klassen sin om å være stille da han snakket. Den armen var fint plantet i siden under hele presentasjonen. Og det var denne presentasjonen som gjorde at han ble ærvervet en helt spessiell plass i mitt ellers kalde og kyniske lærerhjerte. Han hadde en eneste lov i sitt land. Den gikk som følger: "Everybody must worship Hanne, she's is cool and likes cartoons." Viste dog ikke at jeg likte tegneserier men det får gå. Brillene hans har forresten bare brilleglass foran det høyre øyet. Med den enkle forklaring at venstre øye er friskt og at faren hans ikke gadd å betale for brilleglass til et friskt øye.

Skrevet av superhanske 06:55 Arkivert i Kina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Logg inn