Reiseblogg fra Travellerspoint

januar 2013

Se hva som skjer...

Mye har skjedd siden sist jeg har komponert et av disse herlige innleggene! Denne gangen har jeg vært flinkere til å ta bilder og ikke minst tatt meg bryet med å laste opp bilder på ekstremt treigt nett!
På mandag dro jeg sammen med Marthe og Pia, begge fra Norge, til et shopping senter, eller mall som det heter her for å spise middag og litt sightseeing. Utflukten startet med en 40 min. buss tur, til utrolige 1 RMB eller yuan som er ca. det samme som 1 kr.
DSC_0811

DSC_0811

Schpa kæber på bussen.
Etter bussturen kom vi naturlig nok frem til herligheten. Og der benyttet vi muligheten til å leke turister, og ba noen om å ta et bilde av oss. DSC_0818

DSC_0818


Siden jeg først var turist med kameraet rundt halsen tok jeg også bilde av en kul statue. Samtidskunst på høyt nivå.DSC_0821

DSC_0821


Stedet vi kom tok bussen til heter san li tun, og er en stor annsamling av butikker, i all hovedsak vestlige butikker. Med kjente merker som addidas, nike, en gigantisk apple store, levi's også videre. Da vi skulle finne et sted å spise var det nesten bare steder med vestlig mat, slik at jeg endte opp med en meget god hamburger. DSC_0832

DSC_0832


I tillegg til øl og burger kjøpte vi også en shot som het Oslo. Veldig morsom detalj, den var blå og smakte litt merkelig. Det morsomste var når vi skulle bestille den og kelneren ikke hadde peiling på hva det var vi prøvde å bestille. Han var ikke veldig imponert over den norske uttalen vår, slik at vi måtte peke på menyen hvilken shot vi faktisk ville ha. DSC_0834

DSC_0834

Marthe og Pia er mette og fornøyde på bussstasjonen. Fremdels uvitende om at bussen vår hjem ikke stopper på denne stasjonen andre veien. Slik at vi endte opp med å ta en taxi i stedet. Taxien brukte 15 min. hjem, i motsetning til bussen som ville ha tatt oss 40 min.
DSC_0837

DSC_0837

Har en meget fet innstilling på mitt kjære kamera som gjør at jeg kan velge hvilken farge som får lov til å være med på bildet. Dette bildet lot jeg bare rød få være med på festen. Veldig fornøyd med resultatet. At jeg ikke er fotograf er meg et STORT under.
DSC_0839

DSC_0839

Har til og med muligheten til å ta panorama bilder, som oftest er det med varierende hell.

På tirsdag hadde jeg sammen med Marthe og Hanne (en annen Hanne, tenk vi er to!) en utflukt til the local mall. Og utforsket det litt nærmere. I matbutikken har de et eget akvarium med fisk og skilpadder til salgs. Ingen kan komme å si at fisken ikke er fersk! Så en dame som kjøpte en fisk, da var det rett opp fra akvariet med en håv, for så bort på en benk der den fikk en butt gjenstand i hodet, ble lagt i en pose som videre ble plassert i handle kurven hennes.
DSC_0847

DSC_0847

Denne skilpadden har Katrine og jeg døpt Kim Larsen. Det skjedde forøvrig i dag. Beklager litt hopping frem og tilbake mellom dagene! Under dåpssermonien sang vi det vi kunne av Hvad gør vi nu lille du, til stor fasinasjon fra lokale beijingere.
DSC_0856

DSC_0856

Butikken er enorm! Utrolig stort utvalg, det de ikke har i disse store butikkene her må nok være umulig å oppdrive.
DSC_0857

DSC_0857

Vakuum pakkede hønseføtter hvis det skulle friste. Hvis ikke jeg husker helt feil er det å regne som godteri.
DSC_0849

DSC_0849

Det er flere hyllemeter med tørket kjøtt. Hvis noen lurer på hvor alle kineserne fra border patrol australia får det tørkete kjøttet sitt fra, er det nok sansynlighvis her.

I går, onsdag, dro jeg sammen med mange andre fra TTC til et mat marked. Er ikke helt sikker på hva det heter, rimelig sikker at på engelsk heter det food street. Da stolte vi fult og helt på det kollektive transport tilbudet! Noe som var en MEGET interressant opplevelse!
DSC_0868

DSC_0868

To av mine danske venner.
DSC_0871

DSC_0871

Mine to danske venner, meg og Marthe på metro stasjonen.
DSC_0877

DSC_0877

Pent selvportrett på en overfylt metro.
DSC_0881

DSC_0881

Så fullt var det! Kinesere i alle retninger, vi sto tett i tett. Da vi skulle av var det så vidt vi kom oss av. Trengselen var enorm, og de som skal på venter ikke før noen har kommet av. Da vi var 30++ vestlige urutinerte vestlige som skulle av, fikk vi tusen sure blikk fra travle kinesere. Og det var så vidt vi kom oss av!

Etter TO timer med buss og metro ankom vi endelig destinasjonen!
DSC_0922

DSC_0922

DSC_0921

DSC_0921

DSC_0907

DSC_0907


DSC_0906

DSC_0906

DSC_0913

DSC_0913

Bilder av generelt folkeliv og min tøffe britiske venn som prøvde seg på det meste! Han spiste skorpion, frosk, slange, gresshoppere og egentlig det aller meste.
DSC_0911

DSC_0911

Kan ikke skryte på meg at jeg var like tøff i går. Vet ikke helt hva det var jeg spiste, men det var fylt med fisk og noen grønnsaker! Veldig godt!
DSC_0919

DSC_0919


Har fremdeles den kule farge funksjonen på kameraet, og denne gangen var det grønn som fikk være med på festen!
DSC_0925

DSC_0925

DSC_0925

DSC_0925

Annså meg selv som veldig snill i går kveld, slik at litt senere fikk blå være med på festen!

Skrevet av superhanske 06:23 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

Nǐ hǎo!

Første dag i Kina!

Hei alle sammen!

I går landet vi i på den største flyplassen jeg noensinne har vært på! Den var så stor at det gikk et eget tog mellom terminalen og bagasjebåndet! Vi kom oss ut av bagasjehentingen og fant resten av teach and travel gruppen med en gang! Der var det mange hyggelige og trøtte folk! Vi ventet ca. 40 minutter på at alle skulle lande og komme seg ut av visumkontrollen, som jeg åpenbart kom meg gjennom siden jeg sitter her i Kina og skriver det andre blogginnlegget.
Vi kom til stedet vi skulle bo, og fikk rommene! Jeg har et flott alenerom med vanlig do! Lysbryteren var det litt værre å finne, og jeg holdt på i nesten 10 minutter før jeg fandt den på utsiden av rommet, over sengen. En periode sto jeg og klappet for å sjekke om det var slik lyset kom på.

Vi fikk en liten omvisning på området der vi ble vist undervisningsbygningen og matsalen. Ble også vist et kjøpesenter der jeg inntok mitt aller første måltid. En merkelig nuddelsuppe som faktisk var veldig god! Det var nudler med en merkelig suppe... Men veldig god!

Nuddelsuppe

Nuddelsuppe

Hele lørdagen hadde vi fri, slik at vi ville benytte oss av muligheten til å besøke den himmelske fredsplass, og den forbudte by! Det ville vise seg at den forbudte by, faktisk var forbudt, fordi den var stengt for dagen.

Den himmelske fredsplass

Den himmelske fredsplass

Den himmelskefredsplass

Den himmelskefredsplass

Jeg var på den himmelske freds plass med Iris fra Belgia og Jeanette fra Østerrike, vi skulle egentlig møte Pia, Marte og Hanne Sofie (de andre norske jentene) som kom i en annen taxi, da det ikke var plass til alle sammen i en. Når vi endelig ankom den fredfulle plassen hadde vi ikke sjangs til å finne de, eller de finne oss. Men det gikk helt fint! Så når Iris, Jeanette og jeg skulle ta taxi hjem spurte vi en hyggelig kinesisk politimann som faktisk smilte om veien til en drosjeholdeplass. Han pekte nedover gaten og til høyre. Vi trasket en laaaaang opp og ned uten hell. Da vi endelig fikk praiet en drosje ante ikke han hvor adressen vår var, så da kom den en hjelpsom mann og begynte å forklare. Drosjesjåføren ble sinna da den ukjente blandet seg, så han kjørte. Men da hadde den ukjente en løsning, som gjorde at vi trodde han var vår redningsmann. Men det viste det seg ikke å være, han hadde en bil ventende som han sa skulle kjøre oss hjem, men når de låste dørene så vi ikke kom oss ut begynte vi å lukte ugler i mosen. Så vi ropte stopp og de stoppet, og vi gikk ut. Også begynte vi å traske gaten oppover igjen mens vi lette etter taxi. Vi fikk stoppet en, og da vi var på vei mot den kom det en kinesisk mann løpende, og tok den istedet for oss. En veldig lite sympatisk mann som tok vår taxi, og da han kjørte vinket han mens han smilte et sleskt smil. Smilet hans lignet veldig på det Even pleier å ha når jeg får kjeft og ikke han. Så tok det et par minutter, og vi fikk ENDELIG en drosje som visste hvor vi skulle. Jeg vil gjerne takke den kinesiske drosjesjåføren ved navn Lee som kjørte oss hjem.

Nuddelsuppe

Nuddelsuppe

Iris og Jeanette som poserer stolt foran Siemens bygningen, som skal være et landemerke de fleste drosjesjåfører vet om. Beklager litt blurry bilde, hvis man konsentrer seg, eller er kjent i Beijing kan man skimte de lett gjenkjennelige grønne Siemens bokstavene i bakgrunnen.

Etter en dramatisk hjemreise slo jetlagen inn og jeg sovnet ca. kl. 19. Jeg sov sammenhengende til 07.10, da ble jeg vekket av de herlige tonene fra min iPhone. Frokost her er hver morgen fra 07.00-08.15. Så jeg kommer ikke til å leve noe slarafen liv. Frokosten var grei, men veldig annerledes en det jeg er vant til, som alt annet her i Kina. Klokken 9 var det introduksjon og velkommen fra lederen i TTC som varte til ca. 11. Klokken 11 er det lunsj og jeg spiste en ris med veldig god sursøt kylling. Nå har jeg pause frem til 12.45, da fortsetter programmet nå skal det være forskjellige aktiviteter, blant annet noen ice-breaker games også kommer det en kinesisk student som skal forklare hvordan skolesystemet i Kina fungerer! Så dette blir spennende!!

Skrevet av superhanske 19:47 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

Snart ut i den store verden!

Velkommen skal dere være!

Dette er det aller første innlegget, naturligvis. Kul layout? Har fikset den helt selv, valgte den med det kuleste navnet. Default. Satser på at innholdet på denne bloggen blir en del hakk bedre enn norskbloggen jeg ble tvunget til å skrive på videregående. I morgen bærer det av sted til det store utland, populært kalt syden. Selv om dette ikke stemmer helt, da temperaturen i Beijing er -11 grader akkuratt nå, men jeg satser på varmere strøk etterhvert. Først skal jeg være 4 uker i Beijing sammen med resten av programdeltakerne, og der skal jeg lære hvordan det er å være lærer, lære bort engelsk og forhåpentligvis lære enda mer kinesisk! Det blir veldig gøy! Mens jeg er i Beijing får jeg vite hvor jeg skal være utplassert som lærer resten av halvåret. Jeg blir plassert ut med minst en annen, slik at jeg ikke ender opp helt alene! Jeg har søkt meg til Guangdong provinsen som ligger sør-vest i Kina, jeg håper jeg kommer hit! På wikipedia står det at det er tropisk klima og sør i provinsen nærmer det seg subtropisk klima, det hadde vært deilig!

Guangdong provinser er markert med rødt, og provinshovedstaden er Guangzhou som Wikipedia hevder er en av de viktigste storbyene i Kina!
Kart

Kart

Bagen er nå pakket den er litt tung, men satser på at det skal gå greit! Tusen takk til min kjære mormor for en super julegave! Håper dere legger merke til festene til isøksen på sekken. Regner ikke med å ha bruk for isøkser i løpet av turen min, men man kan aldri vite og jeg liker å være forberedt.

DSC_0766

DSC_0766

Skrevet av superhanske 12:36 Arkivert i Norge Kommentarer (0)

(Innlegg 1 - 2 av 2) Side [1]