Reiseblogg fra Travellerspoint

mars 2013

食品沉船

Dette innlegget kommer i all hovedsak til å dreie jeg om mat, fordi det var mat som utløste dagens hendelser. I går kveld var vi ute og spiste på restaurant med hyggelige kollegaer. Da nevnte Mr. Bao i en bisetning at Julie og jeg hadde fri i dag og imorgen. Grunnet at elevene våre har måndlige tester de gjeldene dager. Det som ikke er fult så gledelig er at vi må jobbe lørdag og søndag 30 og 31 mars istedet. Liker å se på meg selv som en livsnyter så jeg nyter hver eneste dag jeg har fri.
Rundt kl. 13 var endelig vaskemaskinen min ferdig slik at vi bega oss på en farefull ferd inn til Feidong for å få oss ei litta beta med mat. Mat er godt

Mat er godt

På menyen i dag sto det hot pot. Google det den som vil. Neida, det har jeg allerede gjort for dere! Your text to link here... Det er veldig godt, du får en kjele med saus og kjøtt på bordet som står på et parafinbluss, og diverse grønnsaker ved siden av. Også spiser man mens det koker, og putter forskjellige ting du har lyst på oppi kjelen. Rosinen i pølsa

Rosinen i pølsa

I dag valgte vi kylling som er veldig godt. Kineserne bruker alle deler av dyret, inkludert føttene. Som er veldig populært her nede. Bak oss satt det et kjærestepar som diskuterte hvem av dem som var heldige nok til å få den herlige foten. Jeg tok vår, uten store protester fra Julie. Jeg spiste og koste meg, noe genseren min bærer preg av, det er ikke veldig lett å spise uten å søle.
Fraseboken må frem

Fraseboken må frem

Stairway to heaven

Stairway to heaven

Etter lunsj ble vi tørste og tok oss en tur bort i en drikkebod. Målet var å få tak i iskaffe, men kinesisken er ikke på topp forløpig og fraseboken til Julie har ikke iskaffe. Slik at vi prøvde på lykke og fromme det mannen i luken kunne anbefale. Han anbefalte varm melk med mangosmak. Merkelig ting å anbefale, for det var ikke godt. Men jeg tilgir han, vi er fremdeles venner.

På vei hjem dro vi innom supermarkedet og kjøpte en kokeplate! Så nå har vi muligheten til å lage vår egen mat! Som er veldig befriende. Hei, hei

Hei, hei

Bruksanvisning skal alltid leses.

Bruksanvisning skal alltid leses.

Josh mente at vi måtte lese bruksanvisningen, for det skal man alltid gjøre med nye produkter. Pertentlige engelskmenn er alltid morsomt. Han skjønte ikke så mye, men vi skjønte ut i fra bildene at vi ikke skal slå kokeplaten med en hammer, noe som i og for seg er innenfor rimelighetens grenser.
Resultat

Resultat

Drapsvåpen

Drapsvåpen

Jeg ble satt til å skrelle og dele opp gulerøttene med dette redskapet. Som lignet veldig på den jeg benyttet meg av på SFO, og jeg trodde jeg hadde oppgaven i min hule hånd. Skadet

Skadet

Noe som skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort! Jeg hadde ikke begynt før jeg skjønte at dette var annerledes enn mine "glansdager på Eikeli før tida bare fløy forbi" (Erik og Kriss sitat hvis man skulle lure på det) Skrelleren løp løpsk og blodet var over alt. Jeg så hele livet passere i revy.
Ingredienser

Ingredienser

Heldigvis fikk tanken på mat bragt meg tilbake til livet. Og gjort ferdig gulerøttene, mens de tre andre jobbet iherdig med resten av grønsakene og nudlene. Mesterkokken

Mesterkokken

Grådighetspause

Grådighetspause

I mangel på møbler må som vanlig køyesengen og gulvet tas i bruk. Ja, vårt eneste stuemøbel er en køyeseng. Men vi elsker den køyesengen som den skulle vært vår egen.
SYssler med det meste

SYssler med det meste

Pyntet opp rommet

Pyntet opp rommet

Når jeg ikke syr eller blogger pruter jeg på plakater av gamle kommunisthelter for så å henge de opp på rommet. Forløpig er det bare Mao, men samlingen skal definitivt bli større.

Skrevet av superhanske 06:42 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

妇女节

Nettopp, kvinnedagen! En veldig morsom dag i Kina!
Dagen startet med at den kjære Mr. Bao kom med blomster fra de mannlige kollegaene. Kvinnedagsblomster

Kvinnedagsblomster

Kate var så heldig at hun fikk en paraply mot solen. Kvinnedagsparaply

Kvinnedagsparaply

Resten av dagen ble tilbrakt som lærer. Heldige kinesiske barn som har meg som lærer, de kommer til å ende opp med norsk aksent hele gjengen. Merker det når de gjentar nye ord jeg sier, de går veldig opp på slutten av ordet. De kommer til å ha den kuleste aksenten verden har produsert, blanding av norsk og kinesisk. De to aksentene er morsomme hver for seg, og sammen... Revlosjunerende.
Det har seg sånn at jeg har et par kontortimer om dagen. Der jeg sitter på kontoret og ser ut i luften, eller fletter håret mitt. Hårfletting

Hårfletting

Men på selveste kvinnedagen fikk jeg et avbrekk i denne monotone kontorhverdagen. Jeg ble med å plante plommetrær! Så langt har likestillingen kommet i Kina at man feirer en svunnen tid med landbruk! At menn og kvinner hånd i hånd annlegger en herlig frukthage i det sørvestre hjørnet av campus! Plommetreplanting

Plommetreplanting

Skrevet av superhanske 07:40 Kommentarer (0)

Wǒ shí bǎo

Som overskriften tilsier er jeg mett. Har vært og spist en herlig middag, som vanlig har jeg ikke peiling på hva jeg spiste i den elskede kantinen. Den eneste retten jeg er 100% sikker på er ris, vanskelig å ta feil av, heldigvis. Grunnet mitt kroppslige nirvana er jeg virkelig i et bloggehumør, og da tenker jeg det passer seg å fortelle om forrige helg!

Daisy en av mine 800 kollegaer tilbød seg å være vår personlige Hefei guide, noe vi umulig kunne takke nei til. Så presis klokken 12. sto mine BIFFer og jeg klar utenfor porten klare til å ta bussen inn til Feidong.
Entourage

Entourage

Her står de på rekke og rad på bussstasjonen. Det å ta bussen skulle vise seg å være et prosjekt i seg selv, da 1200 studenter siktet på å ta den samme bussen da de kunne reise hjem for helgen. Ruller med bæssen!

Ruller med bæssen!

Den kinesiske busskulturen har en regel: det er alltid plass til en til. Skulle ønske vegvesenet og politiet hadde samme holdninger til russebusser. Heldigvis for oss kom det en lærerbuss etterhvert som tok oss inn til Feidong.
I Feidong bor Daisys foreldre som hadde invitert oss til lunsj! Guds lykke! Maten var helt herlig, kan med hånden på hjertet si at det er den beste lunsjen jeg har hatt noensinne.
MAT!

MAT!

Den blå retten er egg som er kokt i kjemikalier, jeg vil påstå at det er den Kinas svar på lutefisk, og det smakte deretter! Det røde kjøttet er eselkjøtt, overraskende nok utrolig godt! Salt og mørt, akkuratt slik jeg liker det. Er i et julemat humør så kunne fristet meg til å sammenlikne det med pinnekjøtt, men det ville blitt en fornærmelse mot pinnekjøtt.
Familiebilde

Familiebilde

Her er familien og den fantastiske kokken i midten, Mao velsigne henne...

Etter lunsjen bar det av sted med en annen buss inn til Hefei! Den tok ca. 40 min, alt i alt er det 1 time med buss fra skolen og inn til Hefei og bussene ut til skolen slutter å gå kl. seks slik at det er ikke lagt til rette for lørdagsutflukter...
Stilleben

Stilleben


Mitt entourage

Mitt entourage


Kall meg gjerne en kunstner

Kall meg gjerne en kunstner


Vi var rundt omkring på diverse shoppingsentre i Hefei, kjøpte meg en katte t-skjorte fra Zara og en rettetang til 50 kr. Var veldig fornøyd med prisen men har funnet ut i ettertid hvorfor den var så billig. For å si det mildt er den ikke veldig effektivt på tykt, norsk, vikinghår. Siterer Mr. Bao på hvorfor ikke rettetangen er effektiv.
Risnudler

Risnudler

Har spist enda litt mer nudler, denne gangen var det risnudler. De var kalde, hadde en merkelig konsistens og var litt sterke. Men mett ble jeg likevell!

Søndagen dro vi HELT alene inn til Feidong for å spise og handle litt forskjellige saker og ting til leiligheten. Søndag var jeg i et rimelig sosialt humør, så da v sto i kø for å kjøpe Kinas svar på naanbrød slo jeg av en samtale på kinesisk med hele køen. De skjønte faktisk hva jeg sa og jeg skjønte mot formodning hva de sa! Gatemat

Gatemat

Ut på tur aldri sur

Ut på tur aldri sur


Landstrykere

Landstrykere

Da vi kom hjem fra Feidong var vi et gå humør. Det var lite annet å ta seg til da vi ikke hadde internett på det tidspunktet. Når du ser disse bildene tenker du kanskje: " Jøss, det så øde ut!" Det er nettopp det det er, øde. Kunst

Kunst

Siden skolen var rimelig tom for elever, grunnet helg benyttet Julie og Kate annledningen til å posere på fonten.

Inntil videre: keep it real.

Skrevet av superhanske 02:47 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

Wǒ hěn gǎoxīng!

Som overskriften tilsier er jeg et lykkelig menneske for tiden! Har endelig fått internett, noe som betyr at jeg kan glede faste lesere med et nytt innlegg!
BIFForama

BIFForama

Første bilde jeg tok av mine nye BIFFs. Beklager til alle jeg har kalt BIFF tidligere, men dere er nå byttet ut. BIFF er et hjemmesnekret utrykk som er på god vei inn i det engelske språket. Oxford dictionary er neste. BIFFF= Best International Friends Forever. BIFF til tæssen

BIFF til tæssen

Dette er Josh, BIFF numero uno! Han hadde dessverre kupé alene med 3 kinesere på toget fra Beijing. Jeg hadde kupé sammen med Julie og Kate. Julie og Kate hadde en morsom tog tur, mens min var ekstremt givende. Toget gikk 20.00 og skulle være fremme i Hefei 7.42 neste morgen, har et ekte sovehjerte arvet fra Hestvedt klanen slik at jeg sov meg gjennom hele togturen. Våknet opp 5 minutter før toget trillet inn på stasjonen, slik at jeg fikk akkuratt besøkt det herlige hull, også kalt toalett før vi ankom destinasjonen, og hjemmet vårt de neste 5 månedene.

Første bilde i Hefei

Første bilde i Hefei

Ingen skal komme her og si at kinesere ikke liker reklame.
Andre bilde i Hefei!

Andre bilde i Hefei!

Første bilde med folk, og selvfølgelig er mine tre BIFFer de heldige offre.
Velkomst frokost

Velkomst frokost

Det er vanlig å ønske nye gjester velkommen i Kina med en middag. Vi kom på morningen slik at da ble det velkomst frokost i stedet. Først har vi Mr. Bao som er vår kontaktperson og kjære kollega. Hans engelske navn er Roy, men jeg foretrekker Mr. Bao. Han er KONGE! Den morsomste/snilleste/rareste/beste personen jeg noen gang har møtt. Han fikser det meste for oss, inkludert internettet. Videre har vi rektor, en artig skrue det også, han er forøvrig veldig glad i å løpe (den eneste setningen han kunne på engelsk). Videre har vi Julie og Kate som er mine romkammerater eller flatmates som det heter på engelsk. Deretter har vi Lei, en overblid og hjelpsom kinesisk lærer, hun er sjef på junior avdelingen her på skolen. Ikke spør meg hva junior avdelingen er, har ikke helt skjønt det. Videre har vi Josh BIFF Wolens.

Som jeg skrev i det forrige innlegget forbedrer kvaliteten på leiligheten seg stadig. Bad uten dusj

Bad uten dusj

slik så badet mitt ut da jeg kom. Ny dusj

Ny dusj

et par timer senere så det slik ut. Dusjen er nå hengt opp skikkelig, men mangler fremdeles varmtvann på det ene badet... Blå dør

Blå dør

Døren i leiligheten er hvertfall ny.

Jomfrutur til supern

Jomfrutur til supern

Skolen er enorm. Hele 12000 studenter. Og en så stor skole har selvfølgelig et eget supermarked på campus. Noe som forsåvidt er nødvendig, det er ingen andre steder å kjøpe noe som helst. Jeg bor nemlig på landsbygda. 20 min. med skranglete buss unna Feidong, som er nærmeste by.
Landsbyliv

Landsbyliv

Slik ser det ut på utsiden av skoleporten. Egentlig ikke så veldig mye å se på, da det ikke er noe å se på untatt en og en annen bøffel på det ene jordet. Det var et esel, men det ble slaktet i forbindelse med avslutningen av det kinesiske nyttåret.
Selvportrett

Selvportrett

Hvis det skulle herske noen tvil, er jeg fremdeles i Kina. Så gjennom de andre blogginnleggene og det er skuffende få bilder av meg selv. Det skal jeg forbedre, uten problemer!Blå fest

Blå fest

Har fremdeles fargefester, denne gangen var blå invitert. Mandagen etter vår ankomst tok kjære Mr. Bao oss med på tur til Feidong. En veldig koselig by, på størrelse med Oslo. Føler meg hjemme. Uraffinert sukker

Uraffinert sukker

Har spist sukkerrør. Det er kjempe godt! Man tar en bit, tygger litt før man spytter ut restene. Damen ser litt skeptisk ut, men vi er rimelig gode venner.
Folkeliv

Folkeliv

Høns

Høns

Kinesere liker tydeligvis å bli kjent med maten sin før de spiser den. Rundt omkring i gatene er det selgere som selger høns og grønsaker.
Nudler og pupper

Nudler og pupper

Fikk nudler av Mr. Bao! Tenk han er SÅ snill! Julies pupper snek seg med på bildet...
Dørvasking

Dørvasking

Tro det eller ei så har jeg vasket rommet mitt helt SELV! Det må blogges, to bilder av meg i den samme bloggposten!
Fest!

Fest!

Her er vi ute og spiser på en restaurant sammen med noen av kollegaene mine, de jeg deler kontor med. Fra venstre har vi Lily, en søt engelsklærer som ikke tørr å snakke engelsk. Så har vi Mr. Yu (?), som er politikk lærer. Når jeg med tiden forhåpentligvis lærer mer kinesisk, vil jeg gjerne observere en av timene hans fordi jeg er VELDIG nysjerrig på hva slags politikk han underviser i. Videre er det den berømte og herlige Mr. Bao. Tilslutt har vi mine BIFFer på rekke og rad: Josh, Kate og Julie. Veldig god mat med nogot attåt. Vi ble servert en meget eksklusiv risvin som ikke smakte veldig ekslusivt. Uvant med sprit til middag, jeg er en høfflig L'Orsa så jeg takket ikke nei. Etter hvert ble stemningen på topp og jeg syntes det var passende med en fremførelse av Ola Tveiten. Til resten av selskapets store fornøyelse.

Skrevet av superhanske 02:22 Arkivert i Kina Tagged me friends teacher anhui feidong shenquan Kommentarer (0)

(Innlegg 1 - 4 av 4) Side [1]