Reiseblogg fra Travellerspoint

Kina

Wǒ hěn gǎoxīng!

Som overskriften tilsier er jeg et lykkelig menneske for tiden! Har endelig fått internett, noe som betyr at jeg kan glede faste lesere med et nytt innlegg!
BIFForama

BIFForama

Første bilde jeg tok av mine nye BIFFs. Beklager til alle jeg har kalt BIFF tidligere, men dere er nå byttet ut. BIFF er et hjemmesnekret utrykk som er på god vei inn i det engelske språket. Oxford dictionary er neste. BIFFF= Best International Friends Forever. BIFF til tæssen

BIFF til tæssen

Dette er Josh, BIFF numero uno! Han hadde dessverre kupé alene med 3 kinesere på toget fra Beijing. Jeg hadde kupé sammen med Julie og Kate. Julie og Kate hadde en morsom tog tur, mens min var ekstremt givende. Toget gikk 20.00 og skulle være fremme i Hefei 7.42 neste morgen, har et ekte sovehjerte arvet fra Hestvedt klanen slik at jeg sov meg gjennom hele togturen. Våknet opp 5 minutter før toget trillet inn på stasjonen, slik at jeg fikk akkuratt besøkt det herlige hull, også kalt toalett før vi ankom destinasjonen, og hjemmet vårt de neste 5 månedene.

Første bilde i Hefei

Første bilde i Hefei

Ingen skal komme her og si at kinesere ikke liker reklame.
Andre bilde i Hefei!

Andre bilde i Hefei!

Første bilde med folk, og selvfølgelig er mine tre BIFFer de heldige offre.
Velkomst frokost

Velkomst frokost

Det er vanlig å ønske nye gjester velkommen i Kina med en middag. Vi kom på morningen slik at da ble det velkomst frokost i stedet. Først har vi Mr. Bao som er vår kontaktperson og kjære kollega. Hans engelske navn er Roy, men jeg foretrekker Mr. Bao. Han er KONGE! Den morsomste/snilleste/rareste/beste personen jeg noen gang har møtt. Han fikser det meste for oss, inkludert internettet. Videre har vi rektor, en artig skrue det også, han er forøvrig veldig glad i å løpe (den eneste setningen han kunne på engelsk). Videre har vi Julie og Kate som er mine romkammerater eller flatmates som det heter på engelsk. Deretter har vi Lei, en overblid og hjelpsom kinesisk lærer, hun er sjef på junior avdelingen her på skolen. Ikke spør meg hva junior avdelingen er, har ikke helt skjønt det. Videre har vi Josh BIFF Wolens.

Som jeg skrev i det forrige innlegget forbedrer kvaliteten på leiligheten seg stadig. Bad uten dusj

Bad uten dusj

slik så badet mitt ut da jeg kom. Ny dusj

Ny dusj

et par timer senere så det slik ut. Dusjen er nå hengt opp skikkelig, men mangler fremdeles varmtvann på det ene badet... Blå dør

Blå dør

Døren i leiligheten er hvertfall ny.

Jomfrutur til supern

Jomfrutur til supern

Skolen er enorm. Hele 12000 studenter. Og en så stor skole har selvfølgelig et eget supermarked på campus. Noe som forsåvidt er nødvendig, det er ingen andre steder å kjøpe noe som helst. Jeg bor nemlig på landsbygda. 20 min. med skranglete buss unna Feidong, som er nærmeste by.
Landsbyliv

Landsbyliv

Slik ser det ut på utsiden av skoleporten. Egentlig ikke så veldig mye å se på, da det ikke er noe å se på untatt en og en annen bøffel på det ene jordet. Det var et esel, men det ble slaktet i forbindelse med avslutningen av det kinesiske nyttåret.
Selvportrett

Selvportrett

Hvis det skulle herske noen tvil, er jeg fremdeles i Kina. Så gjennom de andre blogginnleggene og det er skuffende få bilder av meg selv. Det skal jeg forbedre, uten problemer!Blå fest

Blå fest

Har fremdeles fargefester, denne gangen var blå invitert. Mandagen etter vår ankomst tok kjære Mr. Bao oss med på tur til Feidong. En veldig koselig by, på størrelse med Oslo. Føler meg hjemme. Uraffinert sukker

Uraffinert sukker

Har spist sukkerrør. Det er kjempe godt! Man tar en bit, tygger litt før man spytter ut restene. Damen ser litt skeptisk ut, men vi er rimelig gode venner.
Folkeliv

Folkeliv

Høns

Høns

Kinesere liker tydeligvis å bli kjent med maten sin før de spiser den. Rundt omkring i gatene er det selgere som selger høns og grønsaker.
Nudler og pupper

Nudler og pupper

Fikk nudler av Mr. Bao! Tenk han er SÅ snill! Julies pupper snek seg med på bildet...
Dørvasking

Dørvasking

Tro det eller ei så har jeg vasket rommet mitt helt SELV! Det må blogges, to bilder av meg i den samme bloggposten!
Fest!

Fest!

Her er vi ute og spiser på en restaurant sammen med noen av kollegaene mine, de jeg deler kontor med. Fra venstre har vi Lily, en søt engelsklærer som ikke tørr å snakke engelsk. Så har vi Mr. Yu (?), som er politikk lærer. Når jeg med tiden forhåpentligvis lærer mer kinesisk, vil jeg gjerne observere en av timene hans fordi jeg er VELDIG nysjerrig på hva slags politikk han underviser i. Videre er det den berømte og herlige Mr. Bao. Tilslutt har vi mine BIFFer på rekke og rad: Josh, Kate og Julie. Veldig god mat med nogot attåt. Vi ble servert en meget eksklusiv risvin som ikke smakte veldig ekslusivt. Uvant med sprit til middag, jeg er en høfflig L'Orsa så jeg takket ikke nei. Etter hvert ble stemningen på topp og jeg syntes det var passende med en fremførelse av Ola Tveiten. Til resten av selskapets store fornøyelse.

Skrevet av superhanske 02:22 Arkivert i Kina Tagged me friends teacher anhui feidong shenquan Kommentarer (0)

Jeg lever!

Naa har virkelig livet som engelsk laerer begynt! Har hatt mine to foersteengelsk timer i dag! Mot formodning gikk det faktisk veldig bra! Elevene er snille og gjorde som jeg sa, hvertfall i dag. Jeg skal vaere engelsklaerer i 18 forskjellige klasser og vi har 40 minutter i uken! Slik at her blir det definitivt en real utfordring med navn. Husker to forloepig. Det er Jack og Ding Dong. Ding dong er det kuleste navnet jeg har vaert borti paa lenge, definitivt et kult navn paa en kul type!

Dette blir et rimelig kort innlegg uten bilder, dessverre。 Sitter paa pcn paa kontoret, haaper paa aa faa internett i slutten av uken。 leiligheten forbedres stadig. Paa mandag fikk vi dusj og vannkoker. Leiligheten vaar er superfin, det eneste den mangler er moebler... Det kommer nok snart. Gleder meg til aa faa et skap, slik at jeg kan rydde ut av baggen min og forhaapentligvis finne noekkelen min i det samensurium baggen er for oyeblikket.

Har blitt invitert til aa bli med paa laernernes basketball lag, noe jeg definitivt skal ta i mot! Maa faa kjoept meg noen treningsklaer ogsaa er jeg klar!

Det kommer et sykt kult innlegg med bilder av det meste saa snart jeg faar internett i leiligheten.

Over og ut fra laoshi Hanne. (laoshi er laerer paa kinesisk)

Skrevet av superhanske 18:19 Arkivert i Kina Kommentarer (0)

798 Art District!

Vinneren av konkurransen er Bodil! Gratulerer så mye! Adresse kan sendes inn på superhanske@hotmail.com. Riktig svar var 11 stykker!

Nå er det en stund siden jeg har oppdatert denne herlige blogg, men jeg liker å bygge opp forventningene til leserene! Nå har jeg fått vite hvor jeg skal bli plassert! Jeg skal til Hefei, Anhui provinsen! En forholdsvis liten by med kun 3.92 millioner innbyggere i bykjernen. Tar man med forstedene er det såvidt under 6 millioner innbyggere.

Det har skjedd utrolig mye de siste dagene, har vært på muren vært på teaching practice og graduation dinner! Har planer om å snekre sammen et innlegg om dette på toget i dag, har jeg flaks er det internett i min kupé!

Nå til det emnet innlegget er ment for! Følte meg rimelig kulturell her om dagen, så jeg dro til 798 art district! Kult sted med mange "morsomme" gallerier.Det er på et fabrikkområde, så det er en miks av fabrikker og gallerier.Dinosaurer

Dinosaurer

Møtte på noen dinosauerer, veldig hyggelige.
Guiden i front

Guiden i front

Guiden i front heter Andrew, og han er veldig morsom. Marthe kjenner dere nok fra før, hun har nok vært nevnt i hvert eneneste blogginnlegg. Sjelevenn

Sjelevenn

Hanne var selvfølgelig med hun og, og hun tok bilder av seg selv. Har en mistanke om at det ligger til Hanne navnet, å ta bilder av seg selv. Nesten flere bilder av henne enn meg selv. Neida, bare tulla. Jeg topper den statistikken greit. Birdcage

Birdcage

Guiden fant det han lette etter. Fugleburet. Skjønner ikke hva fugler klager over, det er nok av plass i dette fugleburet. Tissetrengt?

Tissetrengt?

Kunst på høyt nivå. Kineserne flokket seg rundt oss og holdt på å dævve av latter, totalt lolorama! Kunst

Kunst

Ble så inspirert av kunsten at vi bestemte oss for å lage vår egen. Føkk that shit

Føkk that shit

Personlig ble jeg litt lei av kunst, så da sa jeg: Føkk that shit! Også dro vi hjem! Morsom ettermiddag, med VELDIG morsomme folk! Blir synd å forlate de for å dra til de kinesiske fjellene for å spise fylt skilpadde.

Skrevet av superhanske 19:54 Arkivert i Kina Tagged art people beijing 798 Kommentarer (1)

Tianmen Square, the summer palace og Chaoyang theatre

Turistdrømmen lever videre

Vil starte med en offisiell beklagelse. Den første og siste i sitt slag på denne bloggen. Har fått klage fra en fast leser på den norske rettskrivningen. Velger å ikke nevne navn, du vet selv hvem du er. Klagen er tatt til etterretning, fra nå av skal det bli bedre.

Siden sist har det vært helg! Denne helgen har vært enda mer innholdsrik enn den forrige. Det meste av jet-lagen har gått og lagt seg... Og jeg var fit for fight.
Fredagen startet med at jeg vasket klær for deretter å henge dem opp. Klessnor

Klessnor

Så dro vi ut! Var en stor gjeng som dro til bargaten san li tun! Veldig morsom og lang natt. Jeg endte opp på en av de "hotteste" klubbene i Beijing sammen med østerriske Max. Vi hadde det morsomt og danset sammen med en gammel indisk mann som refererte til seg selv som "the pimp". En fargerrik person på alle måter.

Lørdagen startet noe trått med lunsj i kantinen. Deretter dro jeg nok en gang til den himmelske fredsplass på kinesisk/engelsk: Tianmen Square. Denne gangen skulle jeg hvertfall komme meg inn i den forbudte byen. Den himmelske fredsplass i sol

Den himmelske fredsplass i sol

Som dere ser var det mye bedre vær i dag. Og jeg benyttet sjansen til å ta et bilde i solen sammen med kammerat Mao, både alene og sammen med venner. Turist gjeng

Turist gjeng


Lørdag var ikke den forbudte byen fult så forbudt som forrige gang, vi kom oss halvveis inn. Men et hittil ukjent fenomen kalt fyllesyke slo inn, slik at det ble det dårlig med forbudte byer. Hanne, Kaja, Kathrine og jeg trasket langs hele tianmen square i stedet og fikk sett litt av vært. Til slutt endte vi opp på KFC og jeg gledet meg stort til en god kyllingburger. Må dessverre meddele at den ikke var veldig god, kjøttet var vassent og dårlig stekt. KFC lunsjen var ikke helt bortkastet fordi de har UTROLIG gode pommes frites på KFC! Kvaliteten var ut av en annen verden, tror de seiler opp på en god førsteplass på min uoffisielle pommes frites kåring. Taxi damer

Taxi damer

Formen er stigende i taxien på vei hjem!

Søndag startet tidlig. Bussen dro fra hotellet 07.45, og det var duket for en rekke fantastiske opplevelserLucy

Lucy

Lucy sto i regien, og hun hadde gjort et fantastisk arbeid! En god guide, smilende og glad med varierende engelsk kunnskaper. Hun delte ut nummeret sitt, slik at "the handsome boys could call me. no, no, just a joke. don't do it. if you don't know where you are, call me. I answer" Les dette med en skingrende kinesisk stemme som innimellom bommer litt på uttalen.

Første stopp var the summer palace, sommer palasset. Hvis jeg forsto Lucy rett ble det bygd av the dragon lady under Qing dynastiet. Det føltes ikke helt som et sommerpalass da det snødde og var meget kaldt. Syntes absolutt the dragon lady burde ta selvkritikk på det punktet. Mushu

Mushu

Møtte på Mushu (dragen fra Mulan) som innimellom tar seg tid til å stille opp på bilder når han ikke er opptatt med å passe på Mulan og familiegraven sammen med alle forfedrene. Fint tak

Fint tak

Vi gikk langs innsjøen og der var det bygd opp en veldig fin gangvei. Tenk hvis de hadde gjort det samme langs Engervannet. Det hadde gjort den kjedelige strekningen mye mer interessant! Tørre trapper

Tørre trapper

Her bedriver Pia og Kathrine dagens trening. Vi var på vei opp i tårnet og vet enda ikke hva slags strabasiøs ferd som ventet oss. Glatte trapper

Glatte trapper

Her er et bilde av den siste delen av trappet før vi ankommer den endelige destinasjonen. Det var nesten selvmordsforsøk å begi seg opp de trappene. Snø og sommer trapper er ei en god kombinasjon, slik at det var veldig glatt, og nesten litt ubehagelig å gå opp!Tårn

Tårn

Men da vi kom opp åpenbarte dette syntet seg for meg, og da ble alt strev glemt! Veldig fin utsikt og imponerende håndverk på tårnet. Legg merke til taket, det er typisk for Qing dynastiet i følge Lucy. Playin it cool

Playin it cool

Franske følelser etter den strabasiøse turen. Legg spessielt merke til den rosa sigaretten. Måkemann

Måkemann

I Kina har de ikke måkebiler, men menn og damer i blå jakker og capser som feier fortauet. Går du i veien for kosten, eller tråkker i snøhaugen får du høre det, mildt sagt!Mette venner

Mette venner

Lunsj med noen av mine venner som jeg har fått her! Et meget internasjonalt bord, var så tøff at jeg turte å sitte uten NOEN andre norske!

Etter lunsjen bar turen videre til et marked. Der jeg kjøpte med en "canada goose" og en "mulberry" veske. Fornøyd med innkjøpene, men har funnet ut at jeg er svært dårlig til å prute. Damen som solgte meg jakken hevdet at: The fox fur is authentic and very fresh. The fox ran in the woods two days ago. Good quality, I promise you. Jeg vet ikke helt om fersk revepels var det jeg var på jakt etter. Jakken og hetten er veldig varm, så kanskje det fremdeles er litt kroppsvarme i den revepelsen. (Beklager for detaljene om pels, jeg er som du vet, Kari, mot all kjøttproduksjon og pelsoppdrett. Lover å bli med på fakkeltog mot pels i god, varm jakke neste høst)

Etter marked var det igjen duket for et herlig måltid. Denne gangen var det peking duck som sto på menyen! Veldig godt, bortsett fra pommes fritsene jeg spiste på KFC er det det beste måltidet jeg har spist i Kina!

Da maten omsider var fortært og på vei gjennom systemet, fraktet Lucy oss videre til Chaoyang theatre der vi skulle få se akrobatikk! Og om det var akrobatikk! Sirkus Arnardo som jeg syntes har vært veldig imponerende før kan gå å ta seg en lur, mildt sagt!
Fleksibel og fin

Fleksibel og fin

Stol klatring

Stol klatring

Siamesiske tvillinger

Siamesiske tvillinger

Siamesiske tvillinger som sitter sammen ved hodet. Neida, bare tullet de balanserer på hverandres hode. Det er slik man står på hodet i Kina. Hodeståing

Hodeståing

Dette er bokstavlig talt hodeståing. Stige akrobatikk

Stige akrobatikk

Lurer på hvordan de kom på denne ideen. Du jeg har en idé, hva hvis jeg balanserer en stige på hodet ditt, også klatrer jeg opp på den, mens du klatrer opp og ned i gardintrappen!

Avslutter blogginnlegget med en konkuransse! Hvor mange kinesere kan du få plass til på en sykkel? Syklende kinesere

Syklende kinesere

Send svar, navn og adresse inn til superhanske@hotmail.com, som er den offisielle blogg mailen. Førstemann/kvinne som svarer vil motta en pose med grønn te i posten! Den er veldig god, og faktisk veldig eksklusiv da den er i en te pose, og ikke bare løse te blader!

Skrevet av superhanske 06:33 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

Se hva som skjer...

Mye har skjedd siden sist jeg har komponert et av disse herlige innleggene! Denne gangen har jeg vært flinkere til å ta bilder og ikke minst tatt meg bryet med å laste opp bilder på ekstremt treigt nett!
På mandag dro jeg sammen med Marthe og Pia, begge fra Norge, til et shopping senter, eller mall som det heter her for å spise middag og litt sightseeing. Utflukten startet med en 40 min. buss tur, til utrolige 1 RMB eller yuan som er ca. det samme som 1 kr.
DSC_0811

DSC_0811

Schpa kæber på bussen.
Etter bussturen kom vi naturlig nok frem til herligheten. Og der benyttet vi muligheten til å leke turister, og ba noen om å ta et bilde av oss. DSC_0818

DSC_0818


Siden jeg først var turist med kameraet rundt halsen tok jeg også bilde av en kul statue. Samtidskunst på høyt nivå.DSC_0821

DSC_0821


Stedet vi kom tok bussen til heter san li tun, og er en stor annsamling av butikker, i all hovedsak vestlige butikker. Med kjente merker som addidas, nike, en gigantisk apple store, levi's også videre. Da vi skulle finne et sted å spise var det nesten bare steder med vestlig mat, slik at jeg endte opp med en meget god hamburger. DSC_0832

DSC_0832


I tillegg til øl og burger kjøpte vi også en shot som het Oslo. Veldig morsom detalj, den var blå og smakte litt merkelig. Det morsomste var når vi skulle bestille den og kelneren ikke hadde peiling på hva det var vi prøvde å bestille. Han var ikke veldig imponert over den norske uttalen vår, slik at vi måtte peke på menyen hvilken shot vi faktisk ville ha. DSC_0834

DSC_0834

Marthe og Pia er mette og fornøyde på bussstasjonen. Fremdels uvitende om at bussen vår hjem ikke stopper på denne stasjonen andre veien. Slik at vi endte opp med å ta en taxi i stedet. Taxien brukte 15 min. hjem, i motsetning til bussen som ville ha tatt oss 40 min.
DSC_0837

DSC_0837

Har en meget fet innstilling på mitt kjære kamera som gjør at jeg kan velge hvilken farge som får lov til å være med på bildet. Dette bildet lot jeg bare rød få være med på festen. Veldig fornøyd med resultatet. At jeg ikke er fotograf er meg et STORT under.
DSC_0839

DSC_0839

Har til og med muligheten til å ta panorama bilder, som oftest er det med varierende hell.

På tirsdag hadde jeg sammen med Marthe og Hanne (en annen Hanne, tenk vi er to!) en utflukt til the local mall. Og utforsket det litt nærmere. I matbutikken har de et eget akvarium med fisk og skilpadder til salgs. Ingen kan komme å si at fisken ikke er fersk! Så en dame som kjøpte en fisk, da var det rett opp fra akvariet med en håv, for så bort på en benk der den fikk en butt gjenstand i hodet, ble lagt i en pose som videre ble plassert i handle kurven hennes.
DSC_0847

DSC_0847

Denne skilpadden har Katrine og jeg døpt Kim Larsen. Det skjedde forøvrig i dag. Beklager litt hopping frem og tilbake mellom dagene! Under dåpssermonien sang vi det vi kunne av Hvad gør vi nu lille du, til stor fasinasjon fra lokale beijingere.
DSC_0856

DSC_0856

Butikken er enorm! Utrolig stort utvalg, det de ikke har i disse store butikkene her må nok være umulig å oppdrive.
DSC_0857

DSC_0857

Vakuum pakkede hønseføtter hvis det skulle friste. Hvis ikke jeg husker helt feil er det å regne som godteri.
DSC_0849

DSC_0849

Det er flere hyllemeter med tørket kjøtt. Hvis noen lurer på hvor alle kineserne fra border patrol australia får det tørkete kjøttet sitt fra, er det nok sansynlighvis her.

I går, onsdag, dro jeg sammen med mange andre fra TTC til et mat marked. Er ikke helt sikker på hva det heter, rimelig sikker at på engelsk heter det food street. Da stolte vi fult og helt på det kollektive transport tilbudet! Noe som var en MEGET interressant opplevelse!
DSC_0868

DSC_0868

To av mine danske venner.
DSC_0871

DSC_0871

Mine to danske venner, meg og Marthe på metro stasjonen.
DSC_0877

DSC_0877

Pent selvportrett på en overfylt metro.
DSC_0881

DSC_0881

Så fullt var det! Kinesere i alle retninger, vi sto tett i tett. Da vi skulle av var det så vidt vi kom oss av. Trengselen var enorm, og de som skal på venter ikke før noen har kommet av. Da vi var 30++ vestlige urutinerte vestlige som skulle av, fikk vi tusen sure blikk fra travle kinesere. Og det var så vidt vi kom oss av!

Etter TO timer med buss og metro ankom vi endelig destinasjonen!
DSC_0922

DSC_0922

DSC_0921

DSC_0921

DSC_0907

DSC_0907


DSC_0906

DSC_0906

DSC_0913

DSC_0913

Bilder av generelt folkeliv og min tøffe britiske venn som prøvde seg på det meste! Han spiste skorpion, frosk, slange, gresshoppere og egentlig det aller meste.
DSC_0911

DSC_0911

Kan ikke skryte på meg at jeg var like tøff i går. Vet ikke helt hva det var jeg spiste, men det var fylt med fisk og noen grønnsaker! Veldig godt!
DSC_0919

DSC_0919


Har fremdeles den kule farge funksjonen på kameraet, og denne gangen var det grønn som fikk være med på festen!
DSC_0925

DSC_0925

DSC_0925

DSC_0925

Annså meg selv som veldig snill i går kveld, slik at litt senere fikk blå være med på festen!

Skrevet av superhanske 06:23 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

(Innlegg 11 - 15 av 16) Forrige « Side 1 2 [3] 4 » Neste